|
کد مطلب: 119907
چه کساني به آلزايمر مبتلا ميشوند؟
تاریخ انتشار : 1393/10/03 08:07:01 نمایش : 1516
رئيس انجمن علوم اعصاب ايران گفت: آلزايمر بيماري تخريبي ماده خاکستري مغز است که سن شروع آن ۶۰ سالگي به بالا است و به صورت اختلال در حافظه شروع ميشود در حال حاضر ۳۶ ميليون نفر در دنيا به آلزايمر مبتلا هستند.
 به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، حسين پاکدامن آلزايمر را بيماري تخريبي ماده خاکستري مغز عنوان کرد و اظهار داشت: آلزايمر بيماري پيشروندهاي است که معمولاً سن شروع آن ۶۰ سالگي به بالا است و به صورت تصاعدي با افزايش سن شانس ابتلا به آن بالا ميرود.
وي افزود: افراد ۶۵ ساله ۵ درصد امکان ابتلا به آلزايمر را دارند و افراد ۸۵ ساله با احتمال ۳۵ درصد به اين بيماري مبتلا ميشوند.
* علائم آلزايمر با اختلال در حافظه شروع ميشود
اين متخصص مغز و اعصاب گفت:علائم آلزايمر در سال اول ابتدا به صورت اختلال در حافظه شروع ميشود و ساير علائم مانند قضاوت، محاسبه و صحبت کردن بعدها خود را نشان ميدهد. فرد مبتلا ابتدا اشکالات مختصري در حافظه دارد و بعد از يک سال موقع خريد در حساب کردن دچار مشکل ميشود و چنانچه چند قلم جنس از فروشگاه خريد کند نميتواند قيمت آنها را محاسبه کند.
* افسردگي و حالتهاي تهاجمي در انتظار مبتلايان
مدير گروه بيماريهاي مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي تصريح کرد: مبتلايان به آلزايمر بعد از ۲ سال دچار اختلالات روحي ميشوند که خود را به صورت کم حوصلگي، افسردگي، اضطراب و حالتهاي تهاجمي نشان ميدهد. بعد از گذشت ۳ سال نيز مبتلايان قادر به انجام کارهاي روزمره خود نيستند. همچنين اطرافيان بيمار بعد از ۴ سال مجبور ميشوند که در غذا دادن و امور شخصي به فرد مبتلا کمک کنند بعد از ۶ سال نيز مجبور ميشوند آنها را جهت نگهداري به مراکز سالمندان بسپارند و بعد از ۸ سال بيمار ميميرد.
* هر اختلال حافظهاي آلزايمر نيست
رئيس انجمن علوم اعصاب ايران گفت: اختلال در حافظه به معناي ابتلا به آلزايمر نيست و برخي اين حالت را به اشتباه آلزايمر ميپندارند اختلال حافظه ميتواند شروع بيماري آلزايمر باشد اما خود دلايل گوناگوني دارد و ممکن است بر اثر اضطراب باشد چرا که در اضطراب نيز افراد دچار اشکال در حافظه ميشوند بنابراين هر نوع اختلال حافظه لزوماً آلزايمر نيست.
اين نورولوژيست اظهار داشت: تشخيص آلزايمر بسيار دقيق است و توسط معاينات باليني، نورولوژي، گرفتن تاريخچه، MRI، سيتي اسکن، الکتروانسفالوگرافي و تستهاي سايکولوژيک انجام ميشود.
وي افزود: تحقيقات نشان ميدهد PET اسکن ميتواند چند سال قبل از شروع آلزايمر اختلال پاتولوژيک مغز را که موجب اين بيماري ميشود را تشخيص دهد.
* آلزايمر موجب کوچک شدن مغز ميشود
مدير گروه بيماريهاي مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي اظهار داشت: ماده آميلوئيدپتا که شيميايي است و در ايجاد آلزايمر نقش دارد در لوب گيجگاهي در منطقه هيپوکامپ وجود است و در مراحل اوليه بيماري رسوپ ميکند و موجب تخريب نسج مغز ميشود و اين تخريب به تدريج از ناحيه کورتکس يا قشر مخ شروع ميشود و به تمام مغز ادامه مييابد و موجب چروکيدگي نسج مغز يا کوچک شدن آن ميشود و همزمان بطنهاي مغز بر اثر تجمع مايه بزرگ ميشوند.
* تعداد مبتلايان به آلزايمر در جهان تا ۲۰۵۰ به ۱۱۵ ميليون نفر ميرسد
پاکدامن گفت: در حال حاضر ۳۶ ميليون نفر در جهان به آلزايمر مبتلا هستند و پيشبيني ميشود هر ۲۰ سال تعداد مبتلايان دو برابر شود. گزارش شده است در ۲۰۳۰ ميلادي مبتلايان به آلزايمر به ۶۵ ميليون نفر ميرسند و در ۲۰۵۰ تعداد مبتلايان ۱۱۵ ميليون نفر خواهد بود.
وي افزود: هزينههاي زيادي براي تشخيص و درمان قطعي آلزايمر وجود دارد در حال حاضر در دنيا ۳۱۴ ميليارد دلار هزينه تشخيص، درمان، نگهداري و کارهاي تحقيقاتي بيماران آلزايمر ميشود. همچنين در آمريکا ۱۲۰ ميليارد دلار براي اين بيماري هزينه ميشود.
* ۳ ژن عامل ايجاد آلزايمر
مدير گروه بيماريهاي مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي خاطرنشان کرد: تاکنون ۳ ژن براي بيماري آلزايمر شناخته شده است و کساني که سابقه خانوادگي براي ابتلا به اين بيماري را دارند بيشتر از ساير افراد در معرض ابتلا هستند. توصيه ميشود افراد در صورت بروز مشکل حافظه به پزشک مراجعه کنند تا در صورت وجود علائم آلزايمر اقدامات درماني آغاز شود.
کد مطلب:590 پ
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|